קצת על עצמי...
מגיל צעיר מצאתי עצמי מסתקרנת ומתעניינת בדבר הלא נודע הזה שנגע בממשק שבין החיים והמוות. בילדותי ובנערותי, מתוך חיות ושמחת חיים, הייתי סקרנית באשר לשאלות רבות כגון: מה קורה "שם"? מה עושים המבוגרים כשהם הולכים להלוויה?" ועוד קושיות שונות ומשונות. הסקרנות הטבעית הזו לא נעלמה וכחוט השני נרקמה גם בחיי הבוגרים המקצועיים והובילה לעיסוקי הנוכחי..
כיום, אני מרצה ועובדת סוציאלית מומחית בתחום הבריאות (מ.ר.מ. 64), תוך התמקדות בטיפול בסוף החיים (טיפול פליאטיבי*) בלימוד מיומנויות תקשורת לצוותים רפואיים ובלימוד על מצבי טראומה ופוסט טראומה. עשייתי, מעל לשני עשורים, מתרחשת באקדמיה, במערכת הבריאות ובקהילה.
בעקבות אירועי ה-7.10.23 הצטרפתי לעשייתה המוברכת של עמותת "מומנטום" והתחלתי בהנחיית עיבודים לחיילים וחיילות שעברו חוויות שונות בעקבות המלחמה.
*טיפול פליאטיבי - גישה טיפולית המשפרת את איכות החיים של חולים ובני משפחותיהם בהתמודדות עם מחלות חשוכות מרפא, בכל גיל, על ידי מניעה והקלה על סבל באמצעות זיהוי והערכה קפדנית של הסימפטומים, טיפול בכאב ובבעיות אחרות: גופניות, נפשיות ורוחניות.
דרכי בעיסוק זה כוללת;
-
הוראה באקדמיה (אוני' חיפה - החוג לסיעוד תואר ראשן ושני, החוג לדימות רפואית; מכללה אקדמית יזרעאל - מנהל מערכות בריאות תואר ראשון ושני; המרכז האקדמי לב - סיעוד תואר שני).
-
הרצאות וסדנאות לקהל הרחב.
-
הדרכה והכשרת אנשי מקצוע מעולם הרפואה והטיפול, הפועלים במערכת הבריאות והשרותים החברתיים (בתי חולים וקהילה).
-
ליווי וייעוץ לחולים ובני משפחתם המתמודדים עם חולי מאיים חיים ברוח גישות הטיפול הפליאטיבי והלוגותרפיה**. (**תרפיה באמצעות משמעות על פי ד"ר ויקטור פרנקל, מחבר הספר "האדם מחפש משמעות").
בעבר הייתי יו"ר (2011-2015) של אגודת "תמיכה" - האגודה הישראלית לטיפול פליאטיבי. את עשייתי בשדה הקליני החלתי בשנת 1996 ביחידה לטיפולי בית של שירותי בריאות כללית, בה עבדתי 15 שנה וכיום פועלת באופן פרטי.
אני בוגרת אוניברסיטת תל אביב בה השלמתי לימודיי לתואר ד"ר (Ph.D) ותואר שני (.M.S.W) בביה"ס לעבודה סוציאלית. את התואר הראשון (.B.S.W) סיימתי בהצטיינות באוניברסיטת בן-גוריון.
אני אם לשלושה, רעיה לאחד ומתגוררת במושב גן יאשיה שבעמק חפר.